Træsorter

Juletræet fra frø til smukt træ i din stue

0 – 2 år

Juletræer begynder som et frø, og bliver sået i frø bede hvor de står i 2 år.

2 – 4 år

Juletræsplanterne bliver priklet ud på lidt større afstand når de er 2 år – her står de 1-2 år.

4 – 8 år

Juletræsplanterne bliver plantet ud på marken som 3-4års planter, hvor de bliver passet og plejet og får gødning og renholdelse hvert år.

8 – 11 år

Når træet bliver ca. 8-9 år klippes grenene væk på de nederste 15-20cm af træet, og træet klippes ind så juletræet får en rigtige form. Fra denne alder sætter vi en fuglepind på træets top hvert år, som forhindre fugle i at sætte sig i toppen af træet og knække den nye sprøde top i mens den skyder i maj-juli. – træet bliver forsat plejet med gødning og renholdelse hvert år, og toppen behandles så den ikke bliver for lang, bliver den det medføre det at træet bliver åbent og uharmonisk.

9 – 11 år

Juletræet bliver hvert år klippet og nippes så den korrekte form holdes, der gødes og renholdes i mellem træerne, toppene behandles for længden, fuglepinde monteres hvert år, så toppen ikke får skader.

12 – 15 år

Juletræet bliver hvert år klippet og nippet så den korrekte form holdes, der gødes og renholdes i mellem træerne, toppene behandles for længden, fuglepinde monteres hvert år, så toppen ikke får skader.

Nu er træerne ved at være klar til salg, og i sensommeren sætter vi en mærkat på de salgsklare træer – disse mærkater angiver størrelser og kvalitet.

Behandling at toppe, så de ikke bliver for lange.

Montering af fuglepind så den nye sprøde top ikke bliver knækket af fugle.

Hvordan holder et juletræ sig bedst?

Træet fældes senest 2 dage før det skal bruges, så træet modner. Juletræer til eksport fældes typisk de første 2 uger af november, og holder sig fint.

Optimalt er det at bruge en fod hvor træet kan stå i vand, inden træet sættes på fod saves minimum 1 cm skive af stammen, så træet kan suge vandet – husk at fylde efter med vand – især de første dage da træet suger meget vand når det kommer ind i varmen.

Få det smukt pyntede juletræ til at holde længere med en fod, hvor træet kan stå i vand.

Hvilken træsort skal jeg vælge?

Rødgran

Rødgran husker mange fra barndommen, som det lysegrønne slanke juletræ, med den helt karakteristiske skønne duft – vi har et udvalg af rødgran hos juletræsmanden, og er leverings dygtig i flere størrelser, både natur og formklippede.

Normanns ædelgran

Normanns ædelgran er gennem de sidste 30-40år blevet Danskernes foretrukne juletræ, grundet de flotte bløde mørkegrønne nåle, som holder længe i stuen – det er Juletræsmandens mest solgte.

Nobilis ædelgran

Nobilis ædelgran er juletræet for dem som ønsker et juletræ som oftest er mere etagereret, og farven går fra blå/grå til næsten helt kobolt blå – Juletræsmanden tilbyder også Nobelis juletræer.

Rødgran

Normanns ædelgran

Nobilis ædelgran

Derfor skal du købe juletræ og pyntegrønt hos Juletræsmanden.dk

  • Vi har altid frisk fællede juletræer, og nyklippet pyntegrønt
  • Vi har muligvis Danmarks laveste priser
  • Vi har et stort udvalg inden for juletræer og pyntegrønt på pladsen
  • Pladsen har åbent hver dag fra sidste weekend i oktober til 24. december
  • Vi har åbent for Fæld Selv Juletræ alle weekender i december kl. 10.00-16.00

Hos Juletræsmanden.dk tager vi tager naturen og miljøet alvorligt

Hos Juletræsmanden.dk tager vi naturen og miljøet alvorligt. Vi bruger kylling møg presset i piller som gødning i vore juletræer – hvor næringen langsomt over vækstperioden bliver frigivet, så udvaskning af kvælstof til jorden bliver absolut holdt, på et minimum. Vi renholder desuden vores juletræer med minimalt kemi, da det er nødvendigt at holde ukrudtet lidt nede.

Kontakt os

Salg til private og Engros

40 82 91 59

Kontakt os her

Ansøvej 22, Fogstrup – 8653 Them

Køb juletræ hos Juletræsmanden.dk

At beslutte sig for hvilket juletræ, der skal stå i stuen, er en årligt tilbagevendende og hyggelig tradition for hele familien. Vi vil derfor gerne byde jer velkommen, når tiden er inde til at vælge et smukt juletræ og pyntegrønt.